Utbilda dina anställda i enkätundersökningar

Formulerar du frågorna korrekt? Följer och analyserar du rätt data? Och når du rätt respondenter? Ett gör-det-själv-enkätverktyg är bara värt något om du vet hur du använder det. Därför bör du välja ett undersökningsverktyg där du och dina kollegor kan få konkret och professionell upplärning i form av kurser.

Det kan ta lång tid att bekanta sig med ett nytt enkätverktyg och nyanställda vänder sig snabbt till kollegor under denna process, När du köper en licens för ett enkätverktyg bör du välja en där kurser och support ingår i priset. Det betyder att du snabbt kan bli bra – eller ännu bättre – på att utforma, distribuera och rapportera undersökningar.

Fördelarna med enkät- och undersökningskurser för anställda
Kasper Dahl, expert på enkätundersökningar och seniorkonsult på SurveyXact, ger fyra skäl till varför kvalificerad personalutbildning är viktig för företag och organisationer.

 1. Utrusta dina anställda väl och få bättre data
  Genom att bättre träna dina anställda i att använda enkätverktyget kan du få bättre data. Att känna till undersökningsmetoden kan hjälpa dig att få en högre svarsfrekvens, mer kvalificerade svar och bättre rapportering av resultat.

 2. Systemet kan användas av flera i organisationen
  Många som använder enkätverktyg sitter i företag och organisation med över 100 anställda. För att få ut det bästa enkätundersökningarna är det en bra idé att använda de kunskaper du har internt. Kurserna erbjuder möjlighet att sprida kunskap om enkätundersökningar, och gör framställningen av enkäter till ett samarbete. I slutändan leder detta till de bästa undersökningarna.

 3. Utöka din kunskap om funktioner
  Många enkätundersökningsverktyg har många funktioner, och det kan finnas några som kan vara relevanta för din undersökning. Du kan lätta falla i fällan att hålla dig till de funktioner i systemet som du är bekväm med. Men detta kan begränsa kvaliteten och volymen på din data. Genom att registrera dig på en kurs i det specifika systemet kan du få större kunskap om fördelar och nackdelar med olika funktioner samt lära dig hur du bäst implementerar dem.

 4. Avlasta nyckelpersoner
  En erfaren användare av enkätverktyget kan snabbt behöva lägga mycket resurser på att utbilda nya användare i organisationen. Kurserna utrustar de nya användarna väl för arbetet med enkätundersökningar och gör det lättare att vara systemadministratör.

Gå en kurs och utveckla undersökningskompetenser
SurveyXact håller kurser som är lämpade för både enkätexperten och nybörjaren.

– Det är personer med många olika arbetstitlar som deltar på våra kurser, och där deltagarna har mycket olika behov. Vissa använder verktygets enklare delar medan andra använder de avancerade. Detta är kurserna skräddarsydda för, säger Kasper Dahl. 

Fyra olika kurstyper erbjuds i Stockholm varje månad. Du kan registrera två anställda från din organisation per kurs. De fyra standardkurserna behandlar varsitt område och är anpassade till olika erfarenhetsnivåer. På alla kurser har du möjlighet att öva och få svar på just dina specifika frågor.

 • Introduktion till SurveyXact är kursen för de som är relativt nya i SurveyXact och vill ha en bra genomgång i hur man kommer igång med professionella enkätundersökningar. Kursen hålls varje månad.

 • Analyskurs är kursen för dig som vet hur man upprättar en enkät men som vill bekanta dig med den undersökningens metodologiska bakgrund. Här kommer du bland annat att lära dig hur du får en hög svarsfrekvens på dina frågeformulär.

 • Avancerad användning i SurveyXact är kursen för dig som redan har goda kunskaper i SurveyXact men vill bli ännu bättre. Här djupdyker vi i hur du kan nå dina respondenter genom de olika distributionsformerna som SurveyXact erbjuder.

 • Analys och avancerad användning i SurveyXact är kursen för de som är bekanta med SurveyXact men vill bli skickligare på att analysera insamlade data och framställa rapporter. I denna kurs lär du dig bland annat att skapa välutarbetade rapporter.

Klicka här för att läsa mer om – eller anmäla dig – till en av SurveyXacts kurser.

 

 

Vi använder Cookies

Webbsidan använder cookies för att minnas dina inställningar och samla in statistik. Denna information delas med tredje part. Läs mer här